Vervuilende productie uitbesteden aan andere landen is ideaal om de uitstoot laag te houden. Het is zuiverder om uitstoot aan de eindgebruiker toe te rekenen. Voor vergelijking tussen landen kan beter naar de uitstoot per inwoner gekeken worden. Vanuit milieu oogpunt is het lage geboortecijfer in China een gigantische bijdrage aan de klimaatdoelen.huisman schreef: ↑24 feb 2024, 09:43Wat de CO2 uitstoot van wezen uit Afrika er mee te maken heeft is mij een raadsel. Afrika speelt als continent nauwelijks mee met de CO2-uitstoot. Die hongerige wezen uit Afrika moeten helaas vanwege de elektrificatie van het vervoer in de meest smerige mijnen werken. Maar daar zit de gemiddelde duurzaamheid deuger niet mee.DDD schreef: ↑24 feb 2024, 00:43 Zoveel stoot de Nederlandse luchtvaart uit
In 2019, het jaar voor de coronapanemie, stootte de Nederlandse luchtvaart 14 miljard kilo CO2 uit. Omdat die uitstoot niet alleen boven Nederlands grondgebied plaatsvond, wordt dit niet aan ons land toegerekend. Maar om een idee te geven: het ging om zo'n 9 procent van het totaal aan CO2 wat ons land uit heeft gestoten in dat jaar.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... erandering
Het is natuurlijk wel aardig dat je de CO2-uitstoot van hongerige wezen in Afrika ook meetelt met het gemiddelde, maar het gaat natuurlijk om ónze bijdrage, niet om het gemiddelde over de hele wereldbevolking.
Volksverlakkerij, noem je dat.
https://kro-ncrv.nl/programmas/waarde-v ... tesla-accu
Hier een lijstje van de landen die het meest uitstoten. Daar is geen Afrikaans land bij.
https://www.oursustainablejourney.nl/co ... en-we-uit/
Dus die predikant kan zijn groene catechismus beter in het chinees uitgeven.
Een gemiddelde Nederlander stoot meer CO2 uit dan een gemiddelde Chinees. Zijn boek in het Chinees uitgeven helpt wel om de afzetmarkt uit te breiden.