Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zuurkool met kaascrumble.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gortepap griezel ik ook van, maar in boerenkool geeft het een zachte smaak ( soms kan boerenkool erg bitter zijn) en maakt het lekker smeuïg.Mara schreef:Zuurkool met kaascrumble.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oef. Zacht en smeuïg, mixer erin, geen kruiden. 't Is echt omgekeerd van mijn boerenkoolstamppot.Terri schreef:Gortepap griezel ik ook van, maar in boerenkool geeft het een zachte smaak ( soms kan boerenkool erg bitter zijn) en maakt het lekker smeuïg.Mara schreef:Zuurkool met kaascrumble.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.
En gortepap (met veel stroop) vond ik als kind lekker.
Vandaag schafte de pot een omelet gevuld met chinese roerbakgroenten, hamreepjes en champignons. De groenten werden gekruid met peper, zout en een scheut ketjap. De omelet werd gekruid met een schepje nasikruiden. Het was nog best lekker ook.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een heerlijk pannetje kaasfondue met stokbrood
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kroketten, frikadellen en loempias mit Pommes.
We hebben Duitse gasten en die vinden dat Nederlands eten maar nix.
Bovendien is warm eten om 17:30 heel raar.
Zuhause eten ze om 14:00 uur warm, drinken ze om 17:00 Kaffee en om 20:00 nog wat vorhanden ist.
Overigens is boerenkool niet lekkerder als de vorst erover gegaan is, maar boerenkool is gewoon alleen lekker met vriesweer. Als het warm weer is is het letterlijk geen eten. Maar goed hoor, als je denkt dat het lekkerder is, ga je gang maar. Maar kook eens dubbelblind twee pannen tegelijk en doe de proef op de som.
We hebben Duitse gasten en die vinden dat Nederlands eten maar nix.
Bovendien is warm eten om 17:30 heel raar.
Zuhause eten ze om 14:00 uur warm, drinken ze om 17:00 Kaffee en om 20:00 nog wat vorhanden ist.
Overigens is boerenkool niet lekkerder als de vorst erover gegaan is, maar boerenkool is gewoon alleen lekker met vriesweer. Als het warm weer is is het letterlijk geen eten. Maar goed hoor, als je denkt dat het lekkerder is, ga je gang maar. Maar kook eens dubbelblind twee pannen tegelijk en doe de proef op de som.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Stoofvlees, gekookte aardappelen en rodekool.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Tja, over smaak valt niet te twisten, maar jouw omelet lijkt me ook erg lekker.Zita schreef:Oef. Zacht en smeuïg, mixer erin, geen kruiden. 't Is echt omgekeerd van mijn boerenkoolstamppot.Terri schreef:Gortepap griezel ik ook van, maar in boerenkool geeft het een zachte smaak ( soms kan boerenkool erg bitter zijn) en maakt het lekker smeuïg.Mara schreef:Zuurkool met kaascrumble.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.
En gortepap (met veel stroop) vond ik als kind lekker.
Vandaag schafte de pot een omelet gevuld met chinese roerbakgroenten, hamreepjes en champignons. De groenten werden gekruid met peper, zout en een scheut ketjap. De omelet werd gekruid met een schepje nasikruiden. Het was nog best lekker ook.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik twijfel nog. Boerenkool wordt toch zoet, net als de spruitjes, als de vorst erover heen gegaan is? Dan gaat het suikergehalte omhoog.Terri schreef:Gortepap griezel ik ook van, maar in boerenkool geeft het een zachte smaak ( soms kan boerenkool erg bitter zijn) en maakt het lekker smeuïg.Mara schreef:Zuurkool met kaascrumble.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.
Boerenkool is trouwens de enige groente die ik gesneden haal. Ik vind het zo'n gedoe om die enorme kroppen mooi fijn te snijden, ik heb geen keukenmachine nl.
Wist je dat de pappen (havermout, gortepap, griesmeel en bloempas weer helemaal terug van weggeweest zijn?) Althans, in deze omgeving, ik weet niet of het in boerengebieden ook zo was.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
sperziebonen; kipkarbo en aardappels.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het advies was jarenlang:
eet de ene dag groente die boven de grond groeit en de andere dag die onder de grond groeit.
Nu is het: eet de regenboog.
Zoveel mogelijk afwisseling in kleur dus.
Ik zag bij AH een nieuwe soort boerenkool liggen, cavolo nero, het Italiaanse broertje van de gewone boerenkool.
Je kunt het wokken, roerbakken of stoven.
Maar na spruitjes en zuurkool, op verzoek maar weer eens een pastagerecht.
eet de ene dag groente die boven de grond groeit en de andere dag die onder de grond groeit.
Nu is het: eet de regenboog.
Zoveel mogelijk afwisseling in kleur dus.
Ik zag bij AH een nieuwe soort boerenkool liggen, cavolo nero, het Italiaanse broertje van de gewone boerenkool.
Je kunt het wokken, roerbakken of stoven.
Maar na spruitjes en zuurkool, op verzoek maar weer eens een pastagerecht.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb net Amish cookies gebakken. Mèn wat een suiker....
Ze zijn héérlijk overigens.
http://www.amish365.com/amish-iced-buttermilk-cookies/
Ze zijn héérlijk overigens.
http://www.amish365.com/amish-iced-buttermilk-cookies/
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gort door de boerenkool heeft ook niet mijn voorkeur en met een mixer alles fijnmaken helemaal niet. Ik gebruik gewoon een stamper.
Ik kook de aardappelen en de boerenkool apart en stam het vervolgens met een klontje roomboter door elkaar. Uitgebakken spek erdoor heen stampen en met een (echte) rookworst of een balletje gehakt ( met jus) serveren. Bij de maaltijd eet ik er meestal augurken of zilveruitjes bij.
Vanavond wordt het gebakken aardappelen, maiskolven ( van de kinderen moest ik het echt eens klaarmaken) en een verse worst. Yoghurt na.
En al die pappen zijn wij echt dol op. Havermout eten wij meerdere keren in de week, griesmeel en custard pap maak ik ook regelmatig, pas ook een keer rijstebrij gemaakt. Vroeger kregen wij ook regelmatig karnemelkse pap met stroop en melkmoes met gort. Je kan mij ervoor wakker maken.
Ik kook de aardappelen en de boerenkool apart en stam het vervolgens met een klontje roomboter door elkaar. Uitgebakken spek erdoor heen stampen en met een (echte) rookworst of een balletje gehakt ( met jus) serveren. Bij de maaltijd eet ik er meestal augurken of zilveruitjes bij.
Vanavond wordt het gebakken aardappelen, maiskolven ( van de kinderen moest ik het echt eens klaarmaken) en een verse worst. Yoghurt na.
En al die pappen zijn wij echt dol op. Havermout eten wij meerdere keren in de week, griesmeel en custard pap maak ik ook regelmatig, pas ook een keer rijstebrij gemaakt. Vroeger kregen wij ook regelmatig karnemelkse pap met stroop en melkmoes met gort. Je kan mij ervoor wakker maken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
mmmm.....maiskolven.
Wij eten gehaktballen en rode bietjes. Met aardappels.
Wij eten gehaktballen en rode bietjes. Met aardappels.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Flinke trommel vol...zelfgebakken koekjes zijn zó goedkoop.helma schreef:Heb net Amish cookies gebakken. Mèn wat een suiker....
Ze zijn héérlijk overigens.
http://www.amish365.com/amish-iced-buttermilk-cookies/
Twee platen tegelijk in de oven.
Niet dus...de trommel is leeg.
Ze denken hier dat je van eigengebakken koekjes gewoon mag blijven eten. Soort van chips; maar dan anders.