Hoe staan jullie tegenover vrijwilligerswerk??

Plaats reactie
de socialist

Hoe staan jullie tegenover vrijwilligerswerk??

Bericht door de socialist »

Wat is er mis met vrijwilligerswerk buiten de kerk om????

Ik wil mijn oproep die onder "" advertenties" is geplaatst kracht bijzetten, middels de retorische vraag of vrijwilligerswerk buiten de kerk om minder zinvol zou zijn?

Juist in dit soort werk zet je je in voor je gehandicapte medemens die is vastgelopen in de bureaucratie mbt tot aanvragen inzake de Wet voorzieningen gehandicapten die zijn afgewezen op mogelijk niet terechte gronden. Daartoe stellen wij bezwaar- en beroepschriften op, en zo nodig cassatiestukken voor diverse niveaus van de bestuursrechtspraak: bestuursrechter, meervoudige bestuursgerechtshof, Centrale Raad van Beroep, de Hoge Raad danwel de Raad van State.

In de eigen stad worden de vrijwillige medewerkers ingezet om op gemeenteniveau de belangen vanuit de stichting van de gehandicapten te behartigen.

Het is mooi en dankbaar vrijwilligerswerk, zeker ook omdat er nog zoveel mis is met de Wvg, en met het collectief vervoer in het bijzonder.

Schroom niet en bel me rustig voor nadere informatie. Ik ben bereikbaar onder nummer 023-5406552.

Onze website is bereikbaar onder:

http://www.s-g-v.nl

Groetjes, Rens.
Gerrie

Bericht door Gerrie »

Ha die Socialist,

Natuurlijk is vrijwilligerswerk zinvol, of dit nu via de kerk is of buiten de kerk om. Er zijn heel veel goede stichtingen en verenigingen waarvoor nuttig werk mogelijk is. Maar je plaatst nu weer reclame voor 1 soort vrijwilligerswerk. Er zijn echter tig andere goede doelen te verzinnen.


[Veranderd op 30/4/02 door Gerrie]
kridje
Berichten: 1193
Lid geworden op: 07 mar 2002, 22:59
Locatie: Moerkapelle
Contacteer:

Bericht door kridje »

Vrijwilligerswerk is superzinvol! Het geeft een bevredigend gevoel om voor andere dingen te regelen zonder gelijk weer aan geld te denken.

Ik denk dat het veelste weinig wordt gedaan. Men denkt vaak: 'ik kan het niet zo goed dus laat iemand anders het maar doen' We moeten allemaal ook hiervoor onze verantwoordelijkheid voelen. Zowel binnen als buiten de kerk want zonder vrijwilligerswerk kan de samenleving een stuk minder goed draaien!

Maar ik denk wel dat iedereen zijn eigen voorkeur heb met vrijwilligerswerk. Ik voel me persoonlijk erg aangetrokken tot werk onder jongeren. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur.
Jelle

Bericht door Jelle »

Vrijwilligerswerk is zeker zeer zinvol, alleen als je een drukke baan hebt komt er vaak niet zo heel veel van terecht.
Ik ben met werken ongeveer 75 uur in de week bezig en dan heb je niet veel zin meer om nog meer werkzaamheden beet te pakken.
Als ik met de fut zou zijn zou ik me zeker opgeven voor vrijwilligers werk, ten eerste omdat het fijn is anderen te helpen en ten tweede omdat het ook goed is om dan nog wat om handen te hebben.
:%
matthijs019

Bericht door matthijs019 »

Als ik met de fut zou zijn


Denk je nu al aan je fut Jelle.;)
Gelukkig begin ik nog maar net met werken. :,
P.Paape

Bericht door P.Paape »

Vrijwilligerswerk is een zeer goede zaak. Ik heb het 6 jaren gedaan en het gaf me een ontzettend fijn gevoel als ik mijn werk erop had zitten.
Helaas heb ik momenteel te veel andere zaken aan mijn hoofd om dit werk voort te zetten, maar ik ben van plan om mijn zaterdagochtend in de toekomst weer voor mijn gehandicapte medemens vrij te houden.

Groet,
Peet
pingpongbal

Bericht door pingpongbal »

Mijn baan gaf mij niet echt voldoening. Ik had niet het gevoel dat ik iets voor anderen betekende. Ik had twee dagen per week vrij, en 1 ochtend in de week ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Dat gaf me wel voldoening. Die mensen waren erg blij met mij! :D
Plaats reactie