Niet aanleunen maar aanklikken

Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Niet aanleunen maar aanklikken

Bericht door Mara »

Op RTV Utrecht las ik dit:
UTRECHT - Bezoekers van de 50-Plusbeurs in Utrecht kunnen deze week kennismaken met de aanklikwoning.

Ouderen kunnen deze prefab minihuisjes aan de eigen woning koppelen of aan die van hun zoon of dochter. Zo kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen en het is ook nog eens handig voor mantelzorgers.

Door een achterpui, raam of muur van een bestaande woning te verwijderen, kan met een sluis de gelijkvloerse zorgwoning aan de eigen hoofdwoning gekoppeld worden.

"De prefabunit is op elk woningtype aan te klikken. Er ontstaat echt een architectonisch geheel en de zorg voor de persoon in kwestie is niet meer geïsoleerd", zegt bedenker Wilfried Gradus.

De aanklikbare woningen zijn voorzien van hightechgemakken, zoals sensoren, camera's en gps-gestuurde apparaten die bij een calamiteit signalen naar een centrale, mantelzorger of familie sturen. De aanklikbare woningen zijn er in één- en tweepersoonsvarianten.

Ik vind het wel een goede uitvinding. Niet alleen om je ouders in te laten wonen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een kind - dat op een bepaalde manier nog zorg nodig heeft - op deze wijze toch zelfstandig laten wonen.
Zeker nu de aanleunwoning als zodanig niet meer bestaat.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie