Moderatormededeling

Gesloten
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11409
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Moderatormededeling

Bericht door Mister »

Beste forummers,

Hieronder een aantal mededelingen/oproepen namens het moderatorteam.

-Erik1960 is van het forum af.
-Lees je een bericht waarvan je denkt dat het niet past bij de forumregels? Meld dit dan via de meldknop. Zodra er een moderator beschikbaar is die niet al te zeer in de discussie meepraat, zal er een al dan niet zichtbare reactie volgen.
Als moderator is het altijd wikken en wegen welke actie er komt: de melding laten voor wat het is, knippen, of meediscussiëren en proberen zo bij te sturen.
Met knippen sla je de discussie dood en is er geen verder gesprek mogelijk. Bij meediscussiëren probeer je ruimte te creëren dat mensen hun opvattingen delen. Soms gebeurt er niets met een melding, omdat de melding niet terecht is.
-Moderatoren hebben naast Refoforum een leven en werk. Dat vraagt tijd en aandacht; om die reden kunnen ze niet op ieder gewenst moment aanwezig zijn en/of in de houding springen. Moderatoren vermanen om binnen een uur allerhande acties te ondernemen, werkt dus niet.
-Aan alle forummers: denk eerst goed na voor je je bijdrage post. Drink eerst even koffie of thee, doe de was, loop een rondje en kijk dan nog eens naar wat je wil posten. Je zult merken dat je bijdrage als vanzelf meer afgewogen is dan wanneer de stoom uit je oren komt.
-Over stoom gesproken: het is een forum. Daar wisselen mensen standpunten uit. Soms passen die minder goed bij jou. Het is dan juist het idee dat er met elkaar over praat, zonder gelijk in een veroordelende kramp te schieten of je bloeddruk naar gevaarlijke hoogte te laten stijgen.
-Wees een beetje lief voor elkaar. Woorden kunnen wel degelijk kwetsen.

Ontvang een hartelijke groet van jullie mods
Gesloten