Corrupt?

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Gian
Berichten: 6328
Lid geworden op: 27 nov 2004, 21:24

Corrupt?

Bericht door Gian »

Boonstra weer vrijgesproken

AMSTERDAM - Cor Boonstra is ook in hoger beroep vrijgesproken van handel met voorkennis. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde vrijdag dat de voormalige Philips-topman geen misbruik maakte van voorwetenschap toen hij aandelen in Endemol kocht.

Wel kreeg Boonstra een boete van 135.000 euro voor het verzwijgen van handel in aandelen en obligaties in Ahold, toen hij daar commissaris was. De gewezen bestuursvoorzitter had deze transacties in 2000 moeten melden bij de beurstoezichthouder AFM.


Het oordeel van het gerechtshof komt overeen met de uitspraak die de rechtbank in beide zaken deed, in het voorjaar van 2003.


Berlusconi vrijgesproken in corruptiezaak

MILAAN - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is vrijdag vrijgesproken in een geruchtmakende corruptiezaak, die vier jaar heeft geduurd. Dat heeft de rechtbank in Milaan bepaald. Volgens de rechters zijn de ten laste gelegde feiten verjaard.

De rechters beraadslaagden sinds donderdag over het vonnis. De miljardair en mediatycoon Berlusconi stond onder meer terecht wegens omkoping van rechters in de jaren tachtig en negentig. Hij zou op deze wijze gunsten hebben verworven voor zijn zakenimperium Fininvest.


De openbare aanklagers hadden tegen de regeringsleider een gevangenisstraf van acht jaar geëist. Ook wilden zij dat hem voor de rest van zijn leven zou worden verboden een openbaar ambt te bekleden.

Jaja....
Berlusconi (miljardair) vrijgesproken van corruptie.....
Hoe noem je dat? Corrupt in het kwadraat?
Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

Bericht door tukkertje »

Ons dekt ons. Een grote corrupte bende.
Plaats reactie