vandaag een dag om blij te zijn

Plaats reactie
Lambertus

vandaag een dag om blij te zijn

Bericht door Lambertus »

Overgenomen van een advent kalender
[quote]


Het is vandaag een dag om blij te zijn, want het duurt nog maar enkele uren en dan zal God ons opnieuw bezoeken en ons zijn verlossing openbaren. Als we even niets anders te doen hebben, laten we dan een poosje tot rust komen en kijken naar de schoonheid van de Heer. We lopen anders het risico dat het vandaag een hectische dag zal worden, want op het laatste moment moet er nog van alles gebeuren: nog even iets bakken, snel nog wat cadeaus inpakken, de kinderen in bad doen, en nog een heleboel meer. Ongemerkt wordt onze aandacht afgeleid en worden we van onze vrede beroofd. Maar hoe kunnen we beter beginnen dan door enige tijd na te denken over de schoonheid en volmaaktheid van Gods plannen?

Duizenden jaren voor de geboorte van Jezus beloofde God aan Abraham dat Hij al zijn nakomelingen zou zegenen en bijstaan. Hij beloofde dat alle volken op aarde zich via het nageslacht van Abraham zouden zegenen (Genesis 22,15-18). Nog voordat God zijn uitverkoren volk koos, nog voordat Hij het uit de slavernij bevrijdde en naar het beloofde land bracht, nog voordat het huis van David bestond, gaf God zijn belofte. Nu is deze belofte in Jezus vervuld.

Vandaag, duizenden jaren na de dood van Christus, delen wij in de vervulling van de belofte. We hebben licht ontvangen, dat werd gegeven aan hen die leefden in duisternis en de schaduw van de dood (Lucas 1,79). We hoeven niet langer in den blinde rond te tasten, in de hoop dat we zelf ons leven kunnen repareren of zelf onze
redding kunnen verdienen. Jezus heeft het al gedaan! We hebben ook de redding door de vergeving van onze zonden leren kennen (1,77). Elke keer wanneer we berouw hebben, elke keer wanneer we onze zonden belijden in de sacramenten, krijgen we vergeving en worden we gereinigd om in Gods aanwezigheid te zijn. God heeft het allemaal eeuwen geleden gepland, en noch de duivel, noch de wil van een mens of menselijke zwakheid kan verhinderen dat de wil van de Vader in vervulling gaat.

De Vader beloofde barmhartigheid aan zijn volk (Lucas 1,72), en barmhartigheid hebben we ontvangen, bevrijding van slavernij aan de zonde, persoonlijke kennis van Gods overweldigende liefde voor ons, de gave van de heilige Geest die in ons hart is uitgestort, wijsheid en kracht om God te dienen zoals Hij wil, “zonder angst, in heiligheid en rechtvaardigheid, al onze dagenâ€
Gebruikersavatar
Miscanthus
Berichten: 5306
Lid geworden op: 30 okt 2004, 14:38
Locatie: Heuvelrug

Bericht door Miscanthus »

Heel mooi stuk lambertus. Alleen is het belijden van zonden bij ons geen sacrament, maar een belofte van God.
Plaats reactie