CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Gebruikersavatar
Kaw
Berichten: 5448
Lid geworden op: 07 jun 2003, 08:42
Contacteer:

CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Kaw »

Van nu.nl:
Uitgegeven: 28 februari 2008 21:36

DEN HAAG - Het CDA roept PVV-leider Geert Wilders op zijn aangekondigde anti-Koranfilm niet uit te laten zenden. CDA-fractieleider Pieter van Geel vindt de aanwijzingen over de mogelijke gevolgen van de film in het buitenland zo ernstig dat hij een beroep doet op Wilders ervan af te zien.
ANP

"Dit heeft niet te maken met de vrijheid van meningsuiting, maar wel met de verantwoordelijkheid die ook hij moet nemen voor de mogelijke gevolgen voor de veiligheid van Nederlanders en ook voor onze economie", zo liet Van Geel donderdag weten.

Het is de eerste keer dat een parlementariër zo'n directe oproep doet aan het adres van Wilders. Tot nu toe zeiden de fracties dat de activiteiten van de PVV-leider zijn eigen verantwoordelijkheid waren.

VVD

De VVD steunt de oproep van het CDA niet. Iedereen heeft volgens de liberalen het recht om op zijn eigen manier een discussie te beginnen of een probleem aan te kaarten, laat een woordvoerder namens VVD-leider Mark Rutte weten. "Van een politicus mag wel verwacht worden dat die een bijdrage levert aan de oplossing van het probleem en niet het probleem groter maakt."

De VVD zal dat pas kunnen beoordelen als ze de film gezien heeft, aldus de woordvoerder. "Als je vooraf zou zwichten voor druk van buitenaf, beperkt dat de vrijheid van meningsuiting, en daar zijn we tegen."

De ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) hadden woensdag een gesprek met Wilders. Daarin lieten zij hem weten wat de gevolgen kunnen zijn als zijn film vertoond zou worden.
(c) ANP


_______________

Wat vinden jullie daar nu van? Aan de 1ne kant geef ik de polletiek gelijk, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook zot om dit te doen, omdat er anders mensen zijn die extreem reageren. Ik heb zoiets van: laat Wilders die film maar uitbrengen, dan zien we de echte aard van de Islam.
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Rens »

Ach, "de Moslims" in Nederland reageren vooralsnog op een manier van "hij doet maar"....maar in "de Arabische wereld" wordt vooraf al met scherp geschoten vóórdat er ook maar één seconde van de film bekend is..........

"Overreacting" noemen ze het ook wel..........als door horzels gestoken als men het vermoeden heeft dat hún geloof open en bloot gelegd wordt..........

Maar intuusen wél het geloof van ánderen op voorhand de grond inboren, en "de belijders" daarvan als "ongelovige honden" betitelen...........en ook zo tegemoed treden....

laat maar eens zien hoe intolerant de islam in werkelijkheid is...........zónder uit het oog te verliezen dat we niet individuele moslims moeten veroordelen en behandelen naar Dé Islam in al zijn intolerantie..........want dan kan mén evenzeer en met hetzelfde gemak dé christenen over één kam scheren, en dat willen we individueel ook niet.
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Billy »

Is het CDA , JP en de rest van die nepchristenen ook zo bang voor excessen van orthodoxe christenen als er een blasfemische Jezusfilm wordt uitgezonden?

Is het CDA , JP en de rest van die nepchristenen ook zo aangedaan als er een pornofilm word uigezonden op de publieke omroep?

Wilders doet maar, al heeft het geen toegevoegde waarde voor het debat. wellicht dat er voor een paar mensen door die film weer wat oogjes open gaan dat de islam een gewelddadige, afgrijselijke religie is, waar nog nooit wat positiefs uit voortgekomen is.

En allah en mohammed zijn geen GOD, eerstgenoemde bestaat ook niet, en werd er in de Bijbel ook niet openlijk de spot gedreven door de profeten met de non-goden van Baal? ( ze moesten harden gaan roepen naar hun "God", nou laat die moslims dat ook doen naar Allah misschien schiet hij of zijn profeet nog te hulp.....................


By the way: wanneer komt de PVV eens met een helder geluid over "economie", "ouderenbeleid", "onderwijs" etc. ???
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
Gebruikersavatar
Kaw
Berichten: 5448
Lid geworden op: 07 jun 2003, 08:42
Contacteer:

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Kaw »

Billy schreef:By the way: wanneer komt de PVV eens met een helder geluid over "economie", "ouderenbeleid", "onderwijs" etc. ???
Zodra het stemmen trekt denk ik.
Jongere
Berichten: 7757
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Jongere »

Kaw schreef:Wat vinden jullie daar nu van? Aan de 1ne kant geef ik de polletiek gelijk, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook zot om dit te doen, omdat er anders mensen zijn die extreem reageren. Ik heb zoiets van: laat Wilders die film maar uitbrengen, dan zien we de echte aard van de Islam.
Zo'n oproep heb ik niet zoveel mee, dat zet alleen maar kwaad bloed en het is weer een mooi middel voor Wilders om mensen negatief te laten denken over het CDA.

Maar die film, daar heb ik ook absoluut niets mee. Willens en wetens riskeren dat er aanvallen plaatsvinden op je manschappen in Afghanistan (om maar één voorbeeld te noemen) vind ik niet goed. Elke dode is er één te veel, en daar weegt het zien van de aard van de Islam niet tegen op. Volgens mij heeft Rutte een goed punt te pakken:
Rutte schreef:"Van een politicus mag wel verwacht worden dat die een bijdrage levert aan de oplossing van het probleem en niet het probleem groter maakt."
Het geleur over de vrijheid van meningsuiting daarna staat me dan weer veel minder aan. Artikel 10 van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens geeft in lid 2 beperkingen op de vrijheid van meningsuiting: namelijk als de meningen (onder andere) de nationale veiligheid schaden of kunnen leiden tot wanordelijkheden. Het heilig verklaren van de vrijheid van meningsuiting moet echt eens afgelopen zijn. Kwetsen is prima (zolang het om anderen gaat) want het vrije woord gaat voor alles, roept iedereen. En niemand heeft door dat dat vrije woord geen betere wereld heeft gebracht in de afgelopen jaren. Het verbaast me dat christenen vaak zo klakkeloos dit soort dingen overnemen. En al helemaal dat ze zo met Wilders ingenomen zijn.

Als christen hebben wij hele andere redenen om de Islam af te keuren dan Wilders, toch? Dat mag ik tenminste hopen. Niet puur omdat ze gewelddadig zouden zijn, want dat waren de kruistochten ook. En dat vinden wij natuurlijk geen ècht christendom, maar zo denken de meeste moslims ook over geweld. Niet puur omdat ze uit een andere cultuur komen, want de hele wereld komt uit een andere cultuur. Het meeliften met Wilders moet - zelfs al hebben we niets met moslims - voorkomen worden om de wereld duidelijk te maken dat het christenen gaat om andere Doelen. De enige reden dat wij de Islam als godsdienst af moeten keuren is hierom:
(...) door den Naam van Jezus Christus, den Nazarener, Dien gij gekruist hebt, Welken God van de doden heeft opgewekt, door Hem, zeg ik, staat deze hier voor u gezond. Deze is de Steen, Die van u, de bouwlieden, veracht is, Welke tot een hoofd des hoeks geworden is. En de zaligheid is in geen Anderen; want er is ook onder den hemel geen andere Naam, Die onder de mensen gegeven is, door Welken wij moeten zalig worden.
Dat staat haaks op wat ik las op een site van moslims waar de vraag werd gesteld hoe over christenen gedacht moet worden. Daar blijkt dat (volgens de uitleg van één of andere geleerde) Joden tot de komst van Iesa (Jezus) hun eigen godsdienst moesten houden, dat zij daarna Iesa moesten volgen om behouden te zijn. Evenzo met de christenen daarna: zij zijn behouden bij het volgen van hun eigen godsdienst tòt de komst van de laatste profeet. Daarna geldt voor hen dit:
http://www.ontdekislam.nl/forum/viewtopic.php?f=26&t=20078 schreef:Voor wat betreft de Christenen: hun geloof hield in dat zij dienden te geloven in de Indjiel (de oorspronkelijke Bijbel) en dat zij de wetten van cIesa (vrede zij met hem) moesten volgen. Eenieder die dit deed was een gelovige, wiens geloof door Allah werd geaccepteerd, dit tot aan de komst van Mohammed (vrede zij met hem). Wie na de komst van Mohammed (vrede zij met hem) hem (Mohammed) niet volgde en de weg van cIesa (vrede zij met hem) en de Indjiel niet verliet, was verdoemd.

Het volgende vers verklaart dat Allah geen enkele daad of weg van iemand zal accepteren, nadat Hij Zijn Laatste Boodschapper (vrede zij met hem) heeft gestuurd, behalve wanneer deze in overeenstemming zijn met de Wetten van Mohammed (vrede zij met hem) (interpretatie van de betekenis):

“En wie een andere godsdienst dan de Islam zoekt: het zal van hem niet geaccepteerd worden en in het Hiernamaals behoort hij tot de verliezers.” (Soerat Aali cImraan: 85)
Kortom: dat is een verschil en wel zo fundamenteel dat dáár de kern moet liggen van afkeuring. Overigens wel iets moois geleerd van even rondkijken op dat forum. Aan het einde van het hele betoog van die sjeik zei hij: En Allah weet het beter. In de gedachte dat Allah letterlijk God betekent heeft die man wel weer gelijk. :)
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Rens »

Billy schreef:Is het CDA , JP en de rest van die nepchristenen......
Je gaat nu te ver om individuele leden van het CDA als "nep-christenen" weg te zetten.

Je handelt nu op een bijna zelfde wijze als de Islam dat jegens de christen doet........ :mad
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Jongere
Berichten: 7757
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Jongere »

Billy schreef:Is het CDA , JP en de rest van die nepchristenen ook zo bang voor excessen van orthodoxe christenen als er een blasfemische Jezusfilm wordt uitgezonden?

Is het CDA , JP en de rest van die nepchristenen ook zo aangedaan als er een pornofilm word uigezonden op de publieke omroep?
Het woord 'nepchristenen' vind ik iemand die zich blijkbaar 'echte christen' noemt zeer misstaan.
Gebruikersavatar
Kaw
Berichten: 5448
Lid geworden op: 07 jun 2003, 08:42
Contacteer:

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Kaw »

Volgens mij heb ik het afstudeeronderwerp van Jongere ontdekt :super
Jongere
Berichten: 7757
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Jongere »

Trouwens, Billy, om nog even verder te gaan op de rest van je post. Dat is nu net de houding die we als christenen niet moeten hebben.

Waarom niet? Omdat we niets meer durven zeggen? Omdat we zelf met rust gelaten willen worden? Omdat we bang zijn dat we in conflict komen met moslims?

Nee. Hierom: omdat het christendom niet een godsdienst is die de negatieve puntjes van andere godsdiensten opsomt. Omdat het christendom een godsdienst is die het Ene Positieve Punt opnoemt. Ook voor moslims. De bewogenheid met hen moet gevoeld kunnen worden in elk woord van een christen. Juist om te laten zien dat we een fundamenteel andere godsdienst zijn dan de Islam.
Jongere
Berichten: 7757
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Jongere »

Kaw schreef:Volgens mij heb ik het afstudeeronderwerp van Jongere ontdekt :super
:oO :D Neuj, ik begin net. Weet verder van de technische kant nog vrij weinig af. Voel bij elk recht-gerelateerd onderwerp de hete adem van Josephus en Erasmiaan in mijn nek. :modo
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 23930
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door refo »

One of out every one hundred Americans is incarcerated.

In jail. Behind bars. Right now. 1 of 100.

This is unprecedented in in American history.

Even more shocking is the fact that not even communist Russia or China at the height of their dictatorships had anywhere near as many people in jail.

What's going on?

We better start figuring it out because there is every indication and Bush & Friends want to push those numbers even higher.
--------------
Voorts ben ik van mening dat portretten van oudvaders, reformatoren en andere theologen niet zouden moeten worden toegestaan als avatar.
Gebruikersavatar
Josephus
Berichten: 2935
Lid geworden op: 04 dec 2006, 16:28
Locatie: Randstad

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Josephus »

Jongere schreef:
Kaw schreef:Volgens mij heb ik het afstudeeronderwerp van Jongere ontdekt :super
:oO :D Neuj, ik begin net. Weet verder van de technische kant nog vrij weinig af. Voel bij elk recht-gerelateerd onderwerp de hete adem van Josephus en Erasmiaan in mijn nek. :modo
Niet doen joh. Mensen met "mr." voor hun naam hebben het heus niet per definitie vaker bij het rechte eind dan beginnende studenten. Daarnaast is dit onderwerp in elk geval niet mijn specialisatie en voor zover ik weet ook niet die van Erasmiaan.

Ik ondergraaf hiermee natuurlijk wel een beetje mijn eigen aanzien... ::bye
Ik wantrouw iedereen die een theologie heeft. Ware theologie ademt en loopt. (Willem Barnard)
Gebruikersavatar
Kaw
Berichten: 5448
Lid geworden op: 07 jun 2003, 08:42
Contacteer:

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Kaw »

Jongere schreef:
Kaw schreef:Volgens mij heb ik het afstudeeronderwerp van Jongere ontdekt :super
:oO :D Neuj, ik begin net. Weet verder van de technische kant nog vrij weinig af. Voel bij elk recht-gerelateerd onderwerp de hete adem van Josephus en Erasmiaan in mijn nek. :modo
En dat te bedenken dat het een wilde gok was. :wiz De nieuwe Urri Geller of hoe heet die gast :slurp
Jongere
Berichten: 7757
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door Jongere »

(Zo gaat dat vaak met Billy, hij zegt iets - altijd in anti-moslims c.q. pro-wilders topics - en verdwijnt daarna weer spoorloos) :?
Gebruikersavatar
jvdg
Berichten: 12063
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:07

Re: CDA roept Wilders op film niet uit te zenden

Bericht door jvdg »

Jongere schreef:(Zo gaat dat vaak met Billy, hij zegt iets - altijd in anti-moslims c.q. pro-wilders topics - en verdwijnt daarna weer spoorloos) :?
Een soort aan en uit Wilders dus.
:yahoo
Plaats reactie